In een park

Twee nieuwe zeer korte verhalen van elk 80 woorden. De ene kostte me niet meer dan een paar uur, de andere heb ik een week lang voortdurend herlezen, gewijzigd; was ik ’s avonds tevreden, dan moest het de volgende dag toch weer anders. Dit zal dan wel de definitieve versie zijn.

 

In een park

Ze aten pistachenoten, de mensen op het bankje.
Ik ga zitten en zie wat zij zagen: een weitje met geiten, een bok, een ruif met hooi en op de achtergrond een coniferenhaag.
“Hoor, de vogels”, heeft ze misschien gezegd.
Hij heeft het vermeden haar aan te kijken. “Weet iemand het?”
“Alleen jij.”
Hij schreef lijnen in het zand met de punt van zijn schoen. Daarin lees ik, tussen de doppen van de noten, alles wat gezegd is, en wat niet.

 

Mourir un peu

Bij de deur blijft ze staan.
Voorzichtig – geen geluid.
En vooral niet omkijken.
Ze haalt diep adem, en nog eens. Vecht tegen de angst die plotseling toeslaat. Kom op, zegt ze tegen zichzelf. Vooruit, waar wacht je op?
In de kamer hangt nog steeds de warme geur van slaap. Ze heeft zich niet gewassen, alleen maar snel, steels kijkend, aangekleed. Ze strekt haar hand uit naar de klink. Geen spijt. Alsjeblieft. Krijg nou geen spijt.
Buiten wordt het al licht.

© Ben Joosten 2013

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op In een park

  1. Renee zegt:

    Mooi en spannend. Ik ben eigenlijk benieuwd welke je snel geschreven hebt en aan welk verhaal je hebt zitten schaven. Ik denk dat het eerste er een is van lang nadenken. In het tweede verhaal staan een paar zinnen, die je bij nader inzien wel zou willen verbeteren. Ik bedoel de vierde en de zesde. Toch vind ik het beeld van het tweede verhaal veel sterker. Natuurlijk ligt er nog iemand in het bed, maar die speelt geen rol in het verhaal, terwijl hij of zij net zo belangrijk moet zijn. Mooi gedaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s